Spring over navigationshyperlinksForside > Sektorer > Factoring Klik her for at logge ind.

Spring over navigationshyperlinks.

Factoring

Sektorformand

Adm. Direktør/CEO Søren Steen Larsen, Midt Factoring A/S
Tlf. +45 96 60 11 00
E-mail: sl@midtfactoring.dk

Tilknyttet advokat
Erik Malberg
Bech-Bruun Advokatfirma
Tlf +45 72 27 33 73
E-mail: erm@bechbruun.com

Arbejdsopgaverne er bl.a : Factoring generelt, incassolovgivning, gældsbrevsloven, konkursloven, EU ret og international udvikling, pant- og transportforhold, renteloven.

Hvad er factoring?

Factoring er en betegnelse for en række enkle service- og finansieringsværktøjer, der udover debitorfinansiering omfatter debitoradministration og risikostyring. Fælles for disse ydelser er, at de enten hver for sig eller sammen styrker virksomheders mulighed for at koncentrere sig om kerneforretningen, forbedre likviditeten, øge salget og dermed mulighederne for vækst.

Se www.altomfactoring.dk.

Fra kreditsalg til kontantsalg

Finansieringselementet i et factoringsamarbejde er grundlæggende baseret på belåning af værdien af en virksomheds debitorer. Med en factoringaftale kan virksomheden styrke sin likviditet og inden for et par dage få størstedelen af sit debitortilgodehavende udbetalt. Den resterende del af tilgodehavendet udbetales til virksomheden, når factoringselskabet har registreret debitorernes indbetaling (eller når virksomhedens kunder har betalt til factoringselskabet).

Virksomheder kan bruge factoring uafhængigt af deres øvrige lån og kreditter i eksempelvis pengeinstitutter.

Hvem henvender factoring sig til?

Factoring er en fordel for virksomheder, som ikke har de kompetencer, der skal til for at drive et debitorbogholderi, eller som måske blot ønsker at styrke virksomhedens administration gennem outsourcing.

Også virksomheder, hvis forretning er kendetegnet af sæsonudsving samt virksomheder, der typisk har bundet mange penge i debitormassen, kan med fordel anvende factoring. Endelig er factoring en fordel for virksomheder i vækst samt for virksomheder, der står over for et generationsskifte eller andre ændringer i ejerkredsen.

Virksomheder, der kan drage fordel af en factoringaftale, er også kendetegnet ved et eller flere af nedenstående punkter:

 • Sælger sine varer/serviceydelser til andre virksomheder på kredit
 • Ønsker en løbende finansiering af driften 
 • Vil gøre faste administrative omkostninger til variable omkostninger 
 • Ønsker at outsource virksomhedens debitorbogholderi 
 • Tilbyder typisk debitorer lang kredittid 
 • Ønsker at mindske risikoen for tab på debitorerne 
 • Ønsker at ekspandere – også i udlandet

Historien – factoring i Danmark

De første danske factoringselskaber blev etableret af pengeinstitutterne helt tilbage i 1965. I første omgang for at håndtere den praktiske administration af bankernes fakturabelåningsforretning. Danmark er således et af de lande i Europa, hvor factoring historisk set først blev introduceret som finansielt og administrativt værktøj.

Siden starten i 60’erne har ikke blot pengeinstitutterne, men også en række højt specialiserede factoringselskaber lanceret nye factoringydelser og forretningsområder til gavn for mange danske virksomheder. Factoring har således gennemgået en markant udvikling i de godt 40 år produktet har eksisteret i Danmark og omfatter i dag tre centrale fokusområder: debitoradministration, debitorfinansiering og risikostyring.

Det anslås, at flere end 100.000 danske virksomheder i dag er i berøring med factoring. Enten fordi virksomheden selv har indgået et samarbejde med et factoringselskab, eller fordi den som debitor modtager fakturaer fra leverandører, der benytter factoring.

Også internationalt er factoring bredt anerkendt som betegnelsen for en række velfungerende finansielle og administrative værktøjer, som anvendes af virksomheder på tværs af mange forskellige brancheområder. Ikke blot i Europa og i USA, men også i Asien, Sydamerika og Baltikum. Factoring kan desuden være en fordel for danske virksomheder med ambitioner på fjerne eksportmarkeder med kraftig vækst.

FAQ

 1. Hvornår er factoring aktuel for min virksomhed?
  Factoring kan være en mulighed, hvis virksomheden ønsker at outsource håndteringen af sit debitorbogholderi og dermed styrke administrationen. Factoring kan også være en fordel for virksomheder, der typisk har bundet mange penge i debitormassen, er i kraftig vækst eller står over for et generationsskifte eller andre ændringer i ejerkredsen. I informationsbrochuren ”Få fokus på forretningen” finder du yderligere information om, hvornår det kan være en fordel at benytte factoring.
 2. Hvad er de mest centrale fordele ved at anvende factoring?
  Factoring giver virksomheden mulighed for at øge fokus på forretningen, styrker likviditeten og hjælper med at minimere risikoen for dårlige betalere.
 3. Hvor hurtigt kan jeg få mine penge, hvis jeg vælger at benytte factoringselskabernes tilbud om debitorfinansiering?
  Typisk kan virksomheden få sine penge inden for et par dage efter, at fakturaen er sendt afsted
 4. Hvor meget af det samlede debitortilgodehavende kan jeg få så hurtigt?
  Typisk omkring 80% af det samlede debitortilgodehavende udbetales inden for et par dage. Resten udbetales, når factoringselskabet registrerer debitors indbetaling.
 5. Hvor lang tid tager det at indgå et samarbejde med et factoringselskab?
  Det er enkelt at indgå et samarbejde med et factoringselskab. Typisk skal factoringselskabet bruge nogle få oplysninger om virksomheden, hvorefter en aftale kan indgås.
 6. Hvad koster factoring?
  Prisen for at anvende de enkelte factoringydelser varierer fra selskab til selskab og kan afhænge af forhold som virksomhedens omsætning, antal fakturaer, ønsker til risikostyring og rykkerprocedure, antal kunder m.m.
 7. Er factoring et nyt finansielt instrument?
  Nej, både små og store danske virksomheder har anvendt factoring gennem de sidste 40 år. Også internationalt er factoring anerkendt som et velfungerende service- og finansieringsværktøj

Links

Factoring har sin egen hjemmeside www.altomfactoring.dk På denne hjemmeside finder du en række relevante links til andre relevante hjemmesider

EUForum

Finans og Leasing er medlem af EUForum, som varetager factoring-erhvervets interesser på europæisk niveau.

Brochure

Factoringgruppen under interesseorganisationen Finans og Leasing har udgivet informationsbrochuren "Få fokus på forretningen". Her finder du bl.a. nyttig information om hvad factoring er, hvilke typer af ydelser factoringselskaberne tilbyder samt eksempler på de fordele virksomheder kan realisere via et samarbejde med et factoringselskab. Hvis du er interesseret i at læse informationsbrochuren, så klik her

Cases

På factorings hjemmeside finder du også en række interessante historier om virksomheder, der bruger factoring til at frigøre ressourcer, øge fokus på kerneforretningen og til at styrke virksomhedens likviditet og vækst.

Klik her  og læs virksomhedernes historie