Spring til indhold

Godt med indsats mod hvidvask på spilleområdet – men giv långivere adgang til ROFUS

Godt med indsats mod hvidvask på spilleområdet – men giv långivere adgang til ROFUS

En stor kreds af Folketingets partier har indgået en aftale om indførelse af et spilkort, så man fremover skal registrere sig, hvis man ønsker at indgå ”landbaserede væddemål”. Det sker som led i kampen mod hvidvask. Et arbejde, som Finans & Leasing også deltager aktivt i.

Når man nu fra politisk side er i gang med spilområdet, så ser vi fra Finans & Leasings side meget gerne, at man tager vores ønske om adgang til ROFUS for forbrugslånevirksomheder med i det kommende arbejde. I den indgåede aftale, er der fokus på dem, der ikke kan styre deres spilleforbrug. Med til den problematik hører også, at man ikke skal gældsætte sig for at kunne spille videre.

Derfor ønsker vi, at vores medlemmer får adgang til at slå op i ROFUS for at kunne konstatere om en potentiel låntager har registreret sig her. Med låntagers fulde samtykke, naturligvis. Det vil kunne dæmme op for, at de spiller videre på nettet hos udenlandske spilleudbydere, som ikke er omfattet af ROFUS. Og dermed gardere imod en gældsspiral for de mennesker, der har problemer med spil.