Spring til indhold

Hjælp på vej i kampen mod svindel/identitetstyveri

Finans og Leasing har flere gange anmodet om, at NemKonto-system forbedres, så man kan undgå svindel med optagelse af falske lån med stjålne digitale signaturer.

Finansministeren har i et nyt svar til MF Karina Lorentzen, SF, lagt op til forbedringer af NemKonto-systemet; ”… I forbindelse med udviklingen af Ny NemKonto undersøges der under hensyntagen til beskyttelse af borgernes data muligheden for i højere grad at udstille data til bl.a. lånevirksomheder som bl.a. vil kunne bidrage til den samlede vurdering af risikoen i forbindelse med fx optagelse af et lån…”.

Vi ønsker flere data fordi, at tyven oftest starter med at flytte offerets Nemkonto, så den peger hen mod tyven selv. Derfor er oplysningen om, hvorvidt en Nemkonto har været ændret kort før låneansøgning, en meget vigtig information at give långiverne. Så kan långiverne nemlig stoppe op og spørge mere ind i de situationer for forhåbentligt at undgå, at tyveriet overhovedet sker i første færd. Og dermed undgå ubehag og bøvl for offeret og alle andre berørte parter (långivere, politi m.v.).

Det er derfor meget positivt, at Finansministeren nu går aktivt ind i dette emne. Vi ser frem til at høre mere om embedsværkets overvejelser om vort forslag.

Se hele ministerens svar her