Spring til indhold

Indfør nu en licensordning for leasingselskaber, kære politikere!

I et interview i Politiken søndag den 15. august, gentager Finans & Leasings direktør, Christian Brandt, behovet for, at der indføres en licensordning for danske leasingvirksomheder. Interviewet handler om vanvidsbilisme og de mange konfiskationer, politiet allerede har foretaget.

Finans & Leasing er imod vanvidsbilisme og derfor mener vi, at politikerne snarest muligt bør indføre en licensordning for leasingvirksomheder, så vi kommer de – heldigvis få – brodne kar i branchen til livs. Det er langtfra al vanvidsbilisme, der begås i leasede biler, men en licensordning vil medvirke til mindre snyd og svindel, og det må være i alles interesse.

Regeringen er fuldt bekendt med problemet jf. bemærkningerne til L 127 om vanvidsbilisme: ”Hertil kommer, at der ifølge Rigspolitiet ses eksempler på, at indehaverne af bestemte leasingselskaber har kontakt til bandemiljøet, og at nogle bandegrupperinger benytter bestemte leasingselskaber, herunder at bandemedlemmer kan få adgang til dyre luksusbiler på trods af, at de pågældende modtager f.eks. kontanthjælp”.