Spring til indhold

TV2-dokumentar understreger behovet for licensordning for leasingvirksomheder

I første afsnit af en dokumentarserie satte TV2 tirsdag aften fokus på en rystende virkelighed, hvor bandekriminelle arbejder sammen med advokater og andre om deres lyssky forehavender. Således kom det også frem, at man fra de kriminelles side også bruger leasing og kloning af biler til at berige sig på samfundets bekostning.

Det er der ikke noget nyt i, det har Finans & Leasing talrige gange gjort politikerne opmærksomme på og som et modtræk har vi foreslået, at leasingbranchen bliver underlagt en licensordning. Det vil betyde, at man for at drive leasingvirksomhed bliver underlagt en række krav, som deltagerne i gårsdagens udsendelse ret sikkert ikke vil kunne leve op til. Det handler bl.a. om, at man skal være fit & proper for at kunne få en licens. I Finans & Leasing har vi medlemmer, der laver både lån og leasing og dermed allerede er underlagt lov om forbrugslånevirksomhed. Det mest logiske og ligetil vil være at kopiere loven og overføre den til leasingvirksomheder. Det er et simpelt greb og vil kunne være på plads straks efter sommerferien!

Som branche er indførslen af en licensordning ikke en opgave vi selv kan løfte, da der findes en stor underskov af leasingselskaber, der ikke er medlem af vores forening. Derfor har vi brug for politisk handling. I den seneste bandepakke har regeringen slået fast, at vi får en licensordning for leasingvirksomheder, men vi mangler stadig at se den udmøntet i noget konkret. Og det er til trods for, at en sådan licensordning vil være fuldstændig gratis for staten, da det vil være leasingvirksomhederne selv, der betaler.

Nu må Justitsministeren og resten af regeringen i gang, hellere i dag end i morgen